2015-01-20

Spotkanie rozpoczęło się Mszą Św. Dziękczynną w kościele parafialnym Piotra i Pawła w Szczyrku. Następnie wszyscy zaproszeni członkowie i goście udali się do MOKPiI im. Jana Więzika na wspólne kolędowanie. Po przywitaniu wszystkich przez Panią Prezes Marię Bugaj, zabrał głos Pan Burmistrz Antoni Byrdy oraz Ks. Proboszcz Andrzej Loranc i po poświęceniu opłatków składaliśmy sobie życzenia na Nowy Rok.

Na spotkanie przybyli również przedstawiciele Nowej Rady z w-ce przew. Andrzejem Łaciakiem i niektórzy Radni poprzedniej kadencji. W dalszej części spotkania wysłuchaliśmy koncertu kapeli Mały Ondraszek pod przewodnictwem opiekunki Dorotki Laszczak. Następnie ja i Ania Kruczek przygotowałyśmy słodką niespodziankę dla wszystkich uczestników spotkania. Każdy uczestnik otrzymał cukiereczka, ale tylko niektóre były oznaczone trafną cyferką, co oznaczało darmową wizytę na kawie, ciasteczku, lodowym pucharku czy wizycie w salonach piękności w hotelach, cukierniach, punktach gastronomicznych naszego miasta. Pragnę bardzo serdecznie podziękować wszystkim sponsorom za ofiarowanie nam tych zaproszeń, co umożliwiło nam przeprowadzenie tej zabawy, a ci którzy wylosowali z przyjemnością udadzą się z wizytą do wylosowanych miejsc w naszym mieście.
Podczas kolędowania odwiedził na Ks. Jacek, który pracuje w nasze parafii i przy akompaniamencie jego gitary śpiewaliśmy piękne, polskie kolędy.

Naszym koleżankom dziękujemy za przygotowanie pysznych ciepłych posiłków i ciasta oraz wspaniałą obsługę, a orkiestrze tanecznej za przygrywanie do końca wieczoru. Bardzo serdecznie dziękujemy Pani Dyrektor Sabinie Bugaj oraz pracownikom za udostępnienie sali i pomoc. Również podziękowania do Dyrekcji Etnobank Radziechowy – Wieprz za pomoc finansową.

Życząc wszystkim dobrego Roku w zdrowiu wszelkiej pomyślności do zobaczenia na następnej imprezie. Za pośrednictwem gazety i naszej witrynki na na stronie www.szczyrk.pl w dziale „Co słychać u Emertyów” pozdrawiamy wszystkich naszych członków, a w szczególności tych, którzy chorują i z różnych przyczyn nie mogą uczestniczyć w naszych spotkaniach, życząc zdrowia, wytrwania i pogody ducha, a zarazem spoglądania optymistycznie w przyszłość.

Oprac.: Agata Mysłajek